fredag den 11. oktober 2013

Så er Catching Fire bogen udkommet i en film udgave!

Jeg har aldrig været meget for at nogle forlag sætter filmplakater eller film billeder på de bøger som er blevet filmatiseret. Jeg kan egentlig bedst lide at bogen ser ud, som forfatteren har tænkt den skulle se ud. Samtidig så synes jeg at noget af charmen ved at læse bøger er, at man hver i sær forstiller sig hovedpersonerne udseende inde i hoved. Når man putter et billede af en skuespiller på forsiden, gør det at man allerede på foran har et billede af hvordan personen ser ud og at man selvom forfatteren beskriver personen anderledes, er låst fast i det billede som er på forsiden. Fx i Hunger Games hvor Jennifer Lawrence spiller Katniss. Der er ikke en finger at sætte på hendes fortolkning af Katniss, men jeg må sige at hun ikke ligefrem ligner bog udgaven særlig meget. For det første er hun for høj og hun er også godt velrustet, når man tænker på at hun skal spille en person der har sultet hele sit liv og derfor er blevet meget lille og tynd. Et andet eksempel er The Mortal Instruments - City of Bones, hvor Lily Collins spiller Clary. Hun kunne nærmest ikke ligne bog Clary mindre end hun gør. Hvis man så sætter Lily Collins på forsiden af City of Bones, vil læseren (hvis personen ikke har set filmen) allerede se Clary som en brun håret pige med utrolig store øjenbryn, istedet for en rødhåret pige med fregner. MEN, MEN, MEN jeg faldt over Catching Fire's filmudgave af bogen. Jeg må sige at jeg synes den er fantastisk flot. Derfor ville jeg dele det billede med jer :)


 
Jeg må sige at jeg synes den er meget æstetisk og flot. Det er en udgave jeg ikke ville have noget imod at have stående på min hylde! 

2 kommentarer:

  1. Virkelig et smukt billede! Jeg glæder mig sådan til filmen!

    SvarSlet
  2. Ja det er virkelig en flot forside.
    Jeg glæder mig også som et lille barn til at se den :)
    Så lige billeder fra Mockingjay part 1 optagelser, som de netop er begyndt på! Den bliver jo delt i 2, så det bliver også spændende :)

    SvarSlet