mandag den 11. marts 2013

Dødens Instrumenter #4 - De Faldne Engles By

Titel: De Faldne Engles By
Serie: Dødens Instrumenter 
Forfatter: Cassandra Clare 
Antal sider: 375
Udgivet: 02. februar 2012
Sprog: Dansk
Forlag: Borgen
Originalsprog: Engelsk 
Originaltitel: City of Fallen Angels 
Læst: 11. marts 2013

"Clary Fray træner til at blive skyggejæger og nyder at være kæreste med Jace, mens Simon lewis har svært ved at vænne sig til livet som vampyr. Simon beslutter sig for at tage en pause og et smut ud af byen, men ubehagelige hændelser følger ham. Hvad værre er: Den krig, de troede, de havde vundet, er måske slet ikke forbi."
Denne bog var jo slet ikke planlagt at Cassandra Clare ville lave denne bog da hun startede på serien Dødens Instrumenter. Men heldigvis for os fans af serien, ændrede hun mening og lavede 3 bøger mere i serien. 

Denne bog starter 6 uger efter kampen i Idris. Dette synes jeg fungere meget godt. Så virker det ikke som om Clary bliver kastet ud i den ene farlige krise efter den anden. Hun når faktisk at få lidt skyggejæger træning inden bogen starter, så hun er væsentligt mere trænet nu end hun har været i de forrige bøger. Efter afsløringerne i den forrige bog kan Clary endelig kalde Jace sin kæreste. De har vundet kampen og alt virker eftersigende godt og idyllisk. Men men men så starter den ene hændelse efter den anden, som forårsager at tingene mellem Jace og Clary ikke går som de ønsker. 

I denne bog følger man mange personer. Cassandra Clare skriver som altid i 3. person og det fungere godt i forhold til person skiftene der er i bogen. I denne bog følger man rigtig meget Simon. Hans historie har fået rigtig meget plads, hvilket jeg er helt vild med. Han har helt klart sin egen "forfatter stemme", hvilket gør ham meget forskellig fra Clary at læse om. Hans søgen efter at være normal og hele hans udvikling er virkelig spændende. Hans forhold til Isabelle og Maia gør det hele lidt komisk og sjovt. Man følger også andre personer i denne bog. Selvfølgelig Clary, men også Jace, Luke, Maia, Alec, Magnus Bane og Isabelle. Magnus Bane og Alec er væk største del af bogen, de er endelig blevet kærester og er ude og rejse. Alec er meget forelsket i Magnus men han har svært ved at forholde sig til hans fortid. Det er sjovt at få lidt af deres historie også. Helt igennem fungere personskiftene rigtig godt og det gør at man får meget mere historie ned hvis man kun fulgte Clary. 

Jeg synes desværre ikke denne bog er ligeså godt som den forrige bog. Det hele virker lidt som om at historien skal fra det ene problem til det andet. Cassandra Clare bruger så denne bog til at komme derhen hvor historien bliver rigtig spændende igen. Hele problemstillingen omkring Valentine, som var deres fjende nummer 1 er nu overstået og nu skal vi introduceres til den næste store fjende. Jeg synes alligevel bogen er god og spændende og det er helt sikkert Simons fortjeneste og selvfølgelig Cassandra Clares fantastiske måde at skrive på, men den er desværre bare ikke ligeså godt som den forrige. Men den havde også noget specielt i den forstand at den foregik i Idris, som var en meget anderledes setting for historien end New York. Men samtidig var det også den sidste store kamp, hvilket jo også var spændende. Men plottet er godt og velskrevet, der er nogen enkelte overraskelser. Men som altid skriver Clare fantastisk og det løfter bogen meget. 

Bogen får 4 stjerner og det er virkelig en bog der skal læses, især hvis man er vild med serien i forvejen. Den indeholder fantastiske personer og helt utrolige historier. Verdenen som Clare har opbygget igennem de sidste 3 bøger er stadig ligeså velfungerende og fantastisk som da hun startede. Det er en stor page-turner og helt sikkert en must-read-book. Så kan kun sige KOM IGANG MED DENNE SERIE! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar