torsdag den 28. februar 2013

The Black Dagger Brotherhood #9 - Lover Unleashed

Titel: Lover Unleashed 
Serie: The Black Dagger Brotherhood 
Forfatter: J. R Ward 
Antal sider: 548
Udgivet: 01-11-2011
Sprog: Engelsk
Forlag: Penquin Group USA
Originalsprog: -
Originaltitel: -
Læst: 24-27. februar 2013"Payne, twin sister of Vishous, is cut from the same dark, warrior cloth as her brother:  A fighter by nature, and a maverick when it comes to the traditional role of Chosen females, there is no place for her on the Far Side… and no role for her on the front lines of the war, either. When she suffers a paralyzing injury, human surgeon Dr. Manuel Manello is called in to treat her as only he can- and he soon gets sucked into her dangerous, secret world.  Although he never before believed in things that go bump in the night- like vampires- he finds himself more than willing to be seduced by the powerful female who marks both his body and his soul.As the two find so much more than an erotic connection, the human and vampire worlds collide … just as a centuries old score catches up with Payne and puts both her love and her life in deadly jeopardy."
Inden du læser denne anmeldelse vil jeg sige, at da Lover Unleashed er nummer 9 i rækken af The Black Dagger Brotherhood bøgerne, er det en nødvendighed, for kunne forstå anmeldesen fuldt ud, at man har læst de tidligere bøger i serien. Da ting som sproget, opbygning osv. er beskrevet i forrige anmelderser af The Black Dagger Brotherhood bøgerne.  

 Jeg må sige at jeg ikke var så vild med en helt bog om Payne. Jeg synes hun var en ligegyldig karakter.Men hold da op det ændrer sig når man læser den her bog. Hun er faktisk en rigtig god karakter og hun har været så spændende at læse om, og samtidig også anderledes fordi det nu var en kvindelig vampyr der var hovedpersonen og en menneske mand hvor det før har været omvendt. Jeg er blevet helt vild med hende og Manny og deres kærligheds historie er fantastisk.
Bogens plot er gennemtænkt og hænger godt sammen. Dog er de første 100 sider lidt langtrukne. Men i senere i bogen finder man ud af hvorfor det var vigtigt man møder Glory. Mannys hest. I bogen følger man selvfølgelig Payne og Manny, men også Jane og Visious er hovedpersoner i denne bog. Qhuinn kamp imod hans følelser for Blay er også en del af plottet. Manny bliver tilkaldt af Jane da Payne brækker ryggen i en for sjov kamp mod Wrath. De bliver straks forelsket men da han er menneske kan han ikke blive i hendes verden. Visious og Janes forhold er ikke så godt og de har svært ved at få det til at fungerer. Visious bryder sig ikke om at vise sine følelser for Jane foran andre og faktisk i det hele taget. Visious er også død bange for at miste Payne, hans ny-opdagede tvillingesøster, hvilket gør at han er på kanten af afgrunden. Butch hjælper ham med at indse at han ikke kan undvære Jane og deres kærlighed blomstrer igen. Visious må sluge hans egen stolthed hvis han vil hjælpe sin tvillingsøster Payne. Qhuinn har det på alle måder rigtig dårligt i denne bog. Blay er "kærester" med Sax, Quinns fætter, og det gør forfærdelig ondt på Qhuinn.
Som sagt så er Payne en kraftkarl af en pige. Hun er født som kriger og det viser hun også flere gange i bogen. Hun er jomfru og har været holdt inde af sin moder i flere århundrede. Hun bliver meget hurtigt forelsket i Manny som hun kalder sin "healer". Samtidig er hun fuld ud bevidst om mange ting og hun er på ingen måde dum selvom hun på mange måder er uvidende.
Manny er meget bedre i den her bog end han er i Lover Unbound. Han kommer virkelig til sin ret i denne bog. Han udstråler selvsikkerhed og omsorg og man har flere gange ondt af ham fordi han er så bevidst om at han og Paynes forhold ikke kan varer ved. Han er virkelig en fed person og jeg håber at Payne og Manny kommer med i nogen af de andre bøger, for jeg kan sagtens læse mere om dem!
Jane og Visious forhold fylder meget i denne bog, hvilket jeg synes er mega godt. Det er fedt ligesom at se at alt ikke er en dans på roser efter Lover Unbound. De kæmper ligesom alle andre mennesker for at få det til at fungerer. Visious har virkelig været udsat for meget lort og han har derfor meget svært ved at binde sig helt til Jane. Jane er som altid bare fantastisk. Hun er en rigtig go-girl. Hun har virkelig power og hende og Visious passer bare perfekt sammen. Jeg er virkelig helt vild med denne del af bogen som fangede mig fuldstændigt.
En person der bliver præsenteret i denne bog er Xcor. Han tror han er Bloodletters, altså Visious og Paynes sindsyge fars, søn. Man følger hans bande og han søgen efter den kvinde der slog hans far ihjel, altså Payne. Der kommer nogen overraskelser i forhold til ham, hvilket er helt super. Jeg har hørt fra et interview med Ward at han måske kan blive eg grundlag for en bog på et tidspunkt. Super spændende!
Men ellers så er det som altid svært at lave en anmeldelse af BDB serien, fordi jeg virkelig har svært ved at sætte en finger på noget. Jeg glæder mig til at læse næste bog om Tohrment, som skulle være en rigtig hjerteknuser af en bog. Jeg kan kun sige om denne bog LÆS DEN! DEN ER FANTASTISK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar