torsdag den 24. januar 2013

Delirium

Titel: Delirium
Serie: Delirium  
Forfatter: Lauren Oliver
Antal sider: 360
Udgivet: 10-10-12
Sprog: Dansk 
Forlag: Politikken 
Originalsprog: Engelsk 
Originaltitel: Delirium 
Læst: 16-17. januar 2013

"Lena lever i en verden, hvor kærlighed er en sygdom. Når hun fylder 18 år, skal hun opereres, så hun kan leve trygt og roligt resten af livet - uden smerte og uden kærlighed. Lena glæder sig, men 95 dage før operationen møder hun Alex, og så sker det, der ikke måtte ske: Lena forelsker sig"
Det var noget af en speciel oplevelse at læse den her bog. Jeg blev fanget af den fra side et. Men da jeg kun manglede 25 sider, blev jeg så nysgerrig efter at se hvordan den endte, og puuhha det skulle jeg aldrig have gjort. Jeg sad og tudede mens jeg læste det. Man kan stadig se hvordan tårerne har ramt de sidste sider. Så nægtede jeg at læse de 20 sider der var imellem der hvor jeg var kommet til og slutningen. Men jeg vil alligevel lave en anmeldelse, da jeg synes det er en rigtig god bog med Romeo og Juliet agtigt kærlighed, det er meget smukt!
Lauren Olivers dystopiske verden, er godt gennemtænkt og utrolig troværdig. Jeg synes det er meget originalt og det viser virkelig hvordan verden ville være uden følelser. Denne form for det hvide snit de giver folk, fjerner deres følelser og det gør at de faktisk alt i alt mister meget af deres livsglade, men samtidig så hverken hader eller elsker de noget, hvilket gør at ting som krig ikke findes i denne verden. 
Lena har mistet sin mor og bor hos hendes tante som tager sig af hende af pligt og ikke af kærlighed. Hun får hele tiden af vide hvad der vil ske hvis hun bliver forelsket. Hun bære rundt på en skam fordi hendes mor begik selvmord og forsvandt fra hende da hun var seks. Kun fordi hun stadig havde evnen til at føle kærlighed.  
Lena er en god hovedperson, hendes lidt uvidenhed og hendes altid overholde reglerne som hun er i starten er lidt irriterende. Hun bliver flere gange vred på Hana over at hun er oprørsk. Dog ender hun selv med at blive oprørsk efter hun møder Alex. Han er simpelthen fantastisk! Han vil virkelig gøre alt for Lena, hvilket også bliver vist meget meget tydeligt i slutningen. Som bare er så sørgelig. 
Hele den dystopiske verden minder på en måde lidt om Divergent's. Det der med at de holder folk inde i byen og på den anden side er der de lovløse, Vildmarken. På den måde minder de to bøger meget om hinanden. 
Jeg var faktisk helt vildt med denne bog og jeg var parat til at give den 5 stjerner indtil slutningen. Synes godt den kunne have endt på en anden måde. Det er svært at sige så meget om bogens plot fordi der sker rigtig meget og der en del overraskelser som jeg synes man selv skal læse hen af vejen. Jeg synes helt bestemt at man skal læse den her bog, især hvis man kan lide det dystopiske univers blandet med hed kærlighed. 

2 kommentarer:

 1. Hej Kicki.
  Ved du om Delirium (Filmen) kommer til Danmark?
  Hilsen Cecilie

  SvarSlet
 2. Jeg ved det desværre ikke, men håber det :) Ellers må vi vente til den kommer på dvd.

  Hilsen Kicki

  SvarSlet