tirsdag den 8. januar 2013

Twilight - Tusmørke

Titel: Tusmørke
Serie: Twiight 
Forfatter: Stephenie Meyer 
Antal sider: 505
Udgivet: 15-10-05
Sprog: Dansk 
Forlag: Carlsen
Originalsprog: Engelsk 
Originaltitel: Twilight 
Læst: 2008,2010,2012
"Twilight - Tusmørke af Stephenie Meyer, er første bind i den paranormale, romantiske serie om Bella Swan, der møder og forelsker sig i vampyren Edward Cullen. Bella flytter hjem til sin far, der bor i den regnfulde by Forks, og starter i den lokale skole. Her støder hun snart ind i de unge fra Cullen-familien, som er nærmest unaturligt blege. Der er desuden noget mystisk ved Edward - samtidig med at han er voldsomt tiltrækkende, virker han også faretruende. Da det går for Bella, hvad der gemmer sig bag Edwards smukke ydre, bliver hun ikke bange. Men Edward er ikke den eneste vampyr i området, og nogle vampyrer er farligere end andre.."
Twilight sagaen er jo en klassiker og den skal selvfølgelig have 5 stjerner. Serien har fået cult status hele verden over. Som mange andre piger elsker jeg denne serie. Bella er en god hovedperson, i det mange unge kan identificere sig med. Edward er jo på alle måder drømme fyren og har fået piger hele verden over til at drømme om at have en vampyrkæreste. Plottet er gennemtænkt og personerne er ligeså. Det er jo ikke kun Edward og Bella der er i denne bog, Bellas var er et frisk pust til bogen. Han er den der beskyttende far som vi vel alle kender til. Men også Edwards vampyr familie er fantastisk beskrevet og giver mystik og spænding til bogen. 
Slutningen er god og spændende. Kan godt lide at bogen faktisk har en slutning og sagtens kunne stå alene. Heldigvis har Stephenie Meyer valgt at lave flere. 
Hvis man er til vampyrer, paranomal romance og samtidig spænding så er denne bog helt klart at kunne anbefale.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar